2021 Steam Sonbahar İndirimi Tavsiyeleri

Yılın sonuna gittikçe yaklaşırken sonbahar indirimleri bir kez daha geldi. Bu yazıda, daha çok 2021 yılı içinde oynadığımız farklı farklı oyunlara yer vermeye çalışırken, başka güzel fırsatlara da değinmeden geçmedik.

Despot’s Game-20,00 TL

Küçük insanları yönettiğimiz piksel grafikli bir oyun. Dungeon crawler yapıdaki bu oyunda ekibimizi büyütüyor, silahlandırıyor ve zindanların tehlikeli odalarında ilerleyip düşmanlarla savaşıyoruz. Oyunun en farklı özelliği ekibimizdeki insanların harcanabilir olması ve sürekli yenilerini koymaya çalışmamız. Sonraki odaya yeterince insan ile geçmeye çalışıyoruz. Popüler kültüre göndermeler yapan eğlenceli bir mizaha ve hızlı bir oynanışa sahip Despot’s Game, bu yıl çıkmış en keyifli oyunlardan biri.

Potion Craft- 20,00 TL

Bu yıl pek çok dinlendirici, kendimi oyunun akışına öylece bırakabileceğim oyunlar oynadım. Potion Craft da bunlardan biri. Çok beğendiğim bir görsel tarza sahip bu oyunda bir iksir dükkanı işletiyoruz. Sadece bu cümle bile bu oyunu denemek için yeterli. Tam da bu türde bir oyunun ihtiyacı olan tatminkar animasyonlar da bu oyunu daha da iyi yapıyor.

Loop Hero- 18,00 TL

Yine bu yıl çıkmış, keyifle oynadığım bağımsız oyunlardan biri. Şiddetle ve herkese aynı derecede tavsiye edemesem de oyunun çok farklı bir mekaniği var, bunu denemeye değer buluyorum. Sürekli aynı şekil içinde döndüğümüz, bir döngü halinde olduğumuz bir oyun. Bu oyunda yaptığımız şey ise döngüye yeni yapılar, ormanlar, köyler, dağlar eklemek ve son bossa bir hazırlık yapmak. Eklediğimiz her yeni yapının bir çalışma şekli var ve başka yapılarla yan yana gelmesi yeni sonuçlar da doğurabiliyor. Bu da ortaya farklı ve keyifli taktiksel bir oyun çıkartıyor.

Death’s Door- 37,50 TL

2021 yılın oyunu adaylarından bir tanesi olan Death’s Door, benim bu ödülü en çok almasını istediğim oyun. Çok tatlı ve kendisine özgü bir dünyası, gerçekten güzel hikayesi, mizahı ve akıcı mekanikleri var. Özellikle bölüm tasarımları açısından aklımı başımdan alan bir iş çıkartmış. Ancak oyunun zaman zaman zorlayan, tekrar ve dikkat gerektiren bir yapısı olduğunu da belirtmem gerekir.

Superliminal- 19,20 TL

Bakış açınıza göre nesnelerin büyülüp küçüldüğü, çoğaldığı, üç boyutlu olup bir resim haline dönüştüğü bir bulmaca oyunu. Stanley Parable gibi bir anlatıcının yönlendirmesiyle uyanamadığınız rüyalarda kayboluyorsunuz. Uyanmak için nesnelere farklı perspektiflerden bakmaya, algınızın sınırlarını aşmaya çalıştığınız çok özgün bir oyun.

Dark Souls Remastered- 59,50 TL

Bana göre Souls serisinin en hırpalayan, ders veren, en zor oyunu. Ama Souls serisini seviyorsanız bu kendinizi daha da orada hissetmenizi, devam etmenizi sağlayan şey. Dark Souls Remastered, bu indirimlerde güzel bir fiyat düşüşü almış, oynamak istiyorsanız gözünüzden kaçmasın!

FAR: Lone Sails- 6,25 TL

En sevdiğim bağımsız oyunlardan biri. O kadar seviyorum ki oynadığım yıldan bu zamana düzenli olarak indirim yazılarında adını anmadan geçmiyorum. Bu oyunda sadece bir taşıtla ilerliyor, yolda çeşitli maceralar yaşıyoruz. Oyunun bu kadar sade ve basit bir yapıya sahip olması da oyunun atmosferiyle sizi baş başa bırakıyor. Belki çok şey anlatan bir oyun değil. Fakat bittiğinde gerçekten büyük bir yolculuğun üstesinden geldim hissi oynamak için yeterli bir sebep. İkincisinin de 2022 başında çıkacağı duyuruldu, mutlaka öneririm.

Red Dead Redemption 2- 149,50 TL

En sevdiğim oyun olan ve halihazırda herkesin çokça konuştuğu Red Dead Redemption 2, şimdiye kadarki en büyük indirimi almış. En çok 200 TL’ye düştüğünü görmüştüm. Şu anda 149,50 TL ile daha önce oynayamadıysanız harika bir fırsat sunuyor.

Mafia: Definitive Edition- 129,50 TL

Aslen eski bir oyun olmasından kaynaklanan, buna sadık kalınmasıyla da günümüzde belki hoşunuza gitmeyecek bazı yanları olsa da Mafia, çok iyi bir remake. Kısa bir oynanış süresine sahip olsa da, harika bir görsellik ve zengin bir hikaye sunuyor. Orijinal Mafia’yı seviyorsanız, oynamak isteyip eski olduğundan çekiniyorsanız veya sadece güzel bir mafya hikayesi istiyorsanız kaçırmayın.

Bütün oyunları almak isterseniz de Mafia Trilogy 187,00 TL‘ye düşmüş. Mafia 3 pek başarılı bir oyun olmadığından ve Mafia 2 ise bazı teknik sorunlara sahip ve zaten de bir remaster olduğundan paket olarak almanızı önermem.

Ori: The Collection- 24,30 TL

Ori’nin iki oyunu olan Ori and the Blind Forest ve Ori and the Will of the Wisps’in dahil olduğu gayet uygun bir paket. Her ikisi de müzikleri ve görselliğiyle çoktandır kalbimizde yer etmiş oyunlar.

Heavy Rain- 35,00 TL

İnteraktif hikayeleri ile çok sevdiğimiz Quantic Dream‘in klasiklerinden biri. Bir anlık dikkatsizlik sonucu kaybettiğimiz oğlumuzu aradığımız, kasvetin buram buram hissedildiği bir oyun. Oyuna ismini veren durmak bilmez bir yağmur eşliğinde güçlü bir suç, gerilim ve dram hikayesi.

Deathloop- 149,50 TL

2021 yılın oyunu adayı olan Deathloop, kısa oynanış süresiyle karşılaştırıldığında çıktığı zaman satın almakta tereddüt yaratan bir oyundu. Ancak şimdi güzel bir indirim ve aldığı güzel yorumlardan sonra kaçırılmaması gereken fırsat.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.