Song of Nunu: A League of Legends Story Nasıl Olmuş?

Song of Nunu: A League of Legends Story, Riot Forge’un son çıkan tek oyunculu ve hikaye odaklı oyunu. Tequila Works tarafından geliştirilen oyunda Nunu ve Willump’ın macerasına eşlik ediyoruz. Oyunla ilgili en sevdiğim şey Türkçe seslendirmesi olmasıydı. Hatta karakterlerin ve birbirleriyle iletişimlerinin sevimliliğinden ötürü oyunun yaşı küçük bir kitleye daha iyi hitap edebileceğini düşündüm.

Bu tatlılıklarından dolayı da karakterlere ısınmak çok kolay. Arkadaşlık, sevgi, aile gibi temaları işlerken Türkçe seslendirmesi sayesinde de bir çizgi film gibi hissettiriyordu Küçük kardeşimin bu oyundan çok güzel verim alabileceğini düşündüm. Ne yazık ki bunun dışında oyunu biraz zayıf buldum. Tatlı bir teması var ancak bu temayı oyuna çok iyi yedirebildiğini söyleyemem. Daha iyi bulmacalar ve platform ögeleri, daha iyi bir oynanış olmasını isterdim.

Optimizasyon açısından da biraz sıkıntı yarattı bana. Platformlarda zıplayıp ilerlememi de biraz tatsız bir deneyim haline getirdi bu performans sorunu. Oyunda küçük bir çocuk olan Nunu ile ilerleyebiliyoruz veya yeti dostumuz Willump’ın sırtında yolculuk edebiliyoruz. Nunu’nun annesini aradığımız bir yolculuktayız. Özellikle Willump’ın kontrollerinde biraz sıkıntı vardı. Yine de oyunda iki farklı şekilde ilerleyebilmek güzel bir çeşitlilik yaratmış.

Oyundaki bazı bulmacalar God of War bulmacalarına epey benziyor. Hatta Freljord’un buz gibi mekanları ve bazı görsel tasarımlardan ötürü de sık sık aklıma olumlu anlamda God of War geldi. Bu buz gibi yerde içimizi Nunu ve Willump ısıtıyor. 3D platformer türündeki bir oyun için yeterli bir görselliğe sahip. Ancak ben biraz daha stilize bir görselliğe sahip olmasını isterdim.

Bazı açılardan küçükken tekrar tekrar oynayıp çok sevdiğim Brother Bear oyununa benziyordu ve bu da içimi ısıtan bir diğer şey oldu. Sonuç olarak Song of Nunu, tatlış mı tatlış, iç ısıtan, oynanış açısından biraz sınıfta kalan bir oyun oldu.

Riot Forge çatısı altından çıkan en sevdiğim oyun oldu denemez. Tatlı bir 3D platformer oynamak istiyorsanız, Tequila Works’ün daha önce yapmış olduğu RIME’ı sevdiyseniz veya Türkçe seslendirmesi olan bir oyunu deneyimlemek isterseniz Song of Nunu’dan keyif alabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.