Call of Duty Modern Warfare III Campaign İnceleme: 2000TL’lik Dev Macera

Bildiğiniz gibi Call of Duty oyunlarında odak iyice Warzone ve Multiplayer kısımlara kaydı. Campaign modları 3-4 saatlere kadar düştü, hala yüksek prodüksiyonlu sinematiklere sahip olsa da eskisi kadar etkileyici değil. Call of Duty oyunlarından iyice uzaklaştığımda Modern Warfare serisinin geri dönüşü heyecanlandırmıştı. Modern Warfare I (2019) ve Modern Warfare II (2022) oyunlarının campaign modlarında eğlenmiştim. Bazı sıkıntıları olsa da hiç fena değildi. Tam bir remake yerine reboot gibiydi, değiştirilen şeyler vardı, bu değişimlerin bazıları hoşuma gitmişti. Evet, Warzone’un tanıtımı gibi olan bölümler vardı ama serinin klasik bölümlerinden farklılaşmaya çalışan bölümler de vardı. Tam olmamış gibi olsa da en azından farklı ve yeni bir şeyler denemişlerdi. Modern Warfare III’te (2023) ise hiçbir şey denememişler. Warzone’a daha çok sırtlarını dayamışlar. Gelin spoilersız olarak oyunun hikayesine göz atalım. Bu arada inceleme kodu için Activision’a teşekkür ederim.

Yeni seride Soap, Ghost, Price ve Shepherd’ın karakter değişimlerini olumlu bulmuştum. Üçüncü oyunla birlikte güzel ve zorlu bir göreve çıkartırlar, birlikte büyük tehlikelerden kurtuluruz diyordum. Aralarındaki tatlı diyalogları dinlerken karakterlerle daha çok bağ kurarız da diyordum. Ama hiç umurlarında olmamış. Sandbox bölümler tasarlamışlar, oralarda Warzone oynar gibi eşya toplayıp sonra düşmanlarla savaşıyorsun.

Warzone’daki gibi kutular açıyorsun, bir sürü araca binebiliyorsun. Arayüz ve çeşitli geribildirimler Warzone ile birebir aynı olunca Campaign modu oynamıyormuş gibi hissettim. Campaign moduna hiç özen göstermemişler, gerekli emeği ve zamanı vermemişler. İyice Warzone için öğretici bir mod gibi olmuş.

Far Cry oyunlarındaki gibi hissettiriyor. İster gizli ilerlersin, ister aksiyona girersin gibi bir mantığa girmişler. Şimdi böyle bir mantık yürüttükleri için görevde sana yardım edecek birini de veremiyorlar. Dolayısıyla beraber zorlu bir görev atlatmanın hissini de yaşayamıyorsun. Bazı görevlerde yanında birileri oluyor, o zamanlarda da pek efektif değiller. Düşmanları öldürmeni bekliyorlar.

Orijinal hikayesine göre değiştirilen şeyler oyunu daha sönük bir hale getirmiş. Birkaç tane etkileyici sahne var ama dünyayı kaosa sürükleyen o büyük olayların hiçbiri yok. Sanki çok normal görevlere çıkıyormuş gibi, o tehdidi, o kaosu tam verememişler. Olan olayların ölçeği çok daha büyük ve tüm dünyayı etkileyen bir şey olmalıydı. Makarov pek büyük bir tehdit gibi değil, sıradan düşmanlarımızdan biri gibi olmuş.

Grafikler ve sesler şahane, oyunun atmosferi çok etkileyici. Sinematikleri izlemesi keyifli. Vuruş hissi oldukça tatmin edici. Ama senaryo ve bölümler sıkıcı olunca bunların pek önemi kalmıyor. 2-3 tane farklı ve güzel bölüm var, 4-5 tane Warzone tarzı bölümler var, birkaç tane de çizgisel bölüm var. İşte o kadar.

Elbette 2000TL sadece Campaign modu için verilmiyor. Hatta Call of Duty oyuncularının büyük çoğunluğu Multiplayer için satın alıyor. Ama Campaign modsuz oyun çıkaramıyorlar, sadece Multiplayer çıkardıklarında büyük tepki yemişlerdi. Hala ne yapacaklarını tam bulamamışlar, sanki yapmak istemiyorlar da ayaklarının kenarlarıyla yapmışlar gibi. Umarım 2024 yılında Game Pass’e eklenir, çünkü campaign modu tam Game Pass’lik olmuş. Ben tek oturuşta bitirdim. Game Pass’e gelse indirin 3-4 saat oynayın çıkın derdim. Şu an ise öneremiyorum. Multiplayer modu için alacaksanız mantıklı olabilir. O zaman campaign modunu ekstra bir içerik gibi düşünebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.