Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1 İnceleme|Efsane Geri Döndü

İncelemeye hoş geldiniz, ben Seyidcem. Öncelikle Konami’ye erkenden erişme şansı verdiği için bir teşekkürü borç bilirim. Metal Gear Solid benim en sevdiğim oyun serisi. Üçüncü oyun olan Snake Eater’i ne zaman sevdiğim oyunlar listesi yapsam her daim ilk sıraya yerleştiririm. Anlayacağınız bu serinin yeri bende çok ayrı. Bu zamana kadar benim ayıbımdır ki, seriyi hep bilgisayarda emülatör ile oynamak zorunda kalıyordum. Dolayısıyla artık güncel platformlara resmi olarak gelmeleri harika oldu.

Peki Bu Koleksiyon Ne İçeriyor ?

Öncelikle 3 ana Metal Gear Solid oyunu da var. Yani siz bu seti aldığınızda Solid Snake, Raiden ve Big Boss’un orijinlerini rahatça oynayabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra MSX’e çıkmış ilk iki Metal Gear oyunu ve Snake’s Revenge yan oyunu da koleksiyona dahil. Aynı zamanda MGS ve MGS 2 için iki tane dijital grafik roman içermenin yanı sıra tüm oyunlar için de senaryo kitabı ve birer ana kitap içermekte. Soundtrack’in de olduğunu zaten söylememe gerek yok ama asıl bomba haber: bonuslar arasında Metal Gear Solid serisinin THE BEST İS YET TO COME, CAN’T SAY GOODBYE TO YESTERDAY ve SNAKE EATER gibi ikonik temalarının yeniden kaydedilmiş, orkestral yorumlarını içeren dijital oyun müzikleri albümü de bulunuyor.

Peki Oyunlarda Değişen Bir Şeyler Var Mı?

Burası biraz hayal kırıklığı. Elbette oyunların gerçekten hepsi taş gibi oyunlar. Hala gideri olan, ara ara da açıp oynadığım oyunlar. Bu tarafta bir sıkıntı yok. 60FPS olmaları da güzel, yani bu duruma artık “bir zahmet eski oyunlar güncel nesle gelirken 60FPS olsun” diyecek yüzüm yok. Malum Rockstar’ın yaptığı Red Dead Redemption 1 vakasından sonra… Ama en azından onlar 4K’da çalıştırmıştı. (Sonradan Rockstar 60FPS güncellemesi getirdi)

Peki Konami siz böyle güzel bir paketi neden 1080p’de kitlediniz?

Görsel tarafı geçtim hadi de insan hayrına bir otomatik kaydetme (auto save) getirir ya. Tamam oyunu kaydetmek (save) MGS oyunlarında tatlı bir mekanik ve oyunu kayıt ederkenki sohbetleri dinlemek eğlenceli. Ama elektrik kesilse bir an da gitti güzelim ilerlemeniz. Hoş değil bu korkuyla yaşamak. Keşke arkada çaktırmadan arada kaydetseydi. Ayrıca menülerde kaydı yükle (load save) seçeneği de olmalıydı artık. Çünkü mesela ben bölümleri tamamen gizli oynamak istiyorum ve diyelim ki görüldüm. Hemen önceki kaydıma geri dönüp tekrar denemek istiyorum. Ama yok ya öleceksin ya da ana menüye gidip tekrar tekrar Konami yazısını falan görüp gelmek zorundasın. Korkunç derecede uzun sürüyor bu durum…

2023’te Oynanır MI?

Oyunlar hala taş gibi. 2023’te MGS1 artık yalan olmasın o kriptik yapısı, modern ekranlara geçince ki piksel piksel görselliği ve oynanış olarak eski kalması sebebiyle gerçekten zorluyor insanı. Ama MGS2 ve MGS3 hala çok çok iyiler. Kojima’nın güzel çekimleri, hala günü kurtaran animasyonlar ve kamerası başta zorlasa da gayet tatmin eden oynanışı ile kaçırmamanız gerek.

Umarım Vol2’de MGS4’e de yer verirler, tek dileğim şu an için bu. Onu PS3’ün elinden kurtarabilirlerse muazzam olacak. Metal Gear Solid serisine girmek istiyor ama geç kaldım diyorsanız işte şimdi Master Collection ile adım atmanın tam zamanı. Okuduğunuz için teşekkürler, hoşça kalın!

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.