10 Bin Adım: Kısa Seyirler ve Gain Medya

10 Bin Adım, son zamanlarda piyasada yerini alan mobil platform Gain‘de karşıma çıkan, kaçırsam çok pişman olacağım işlerden bir tanesi. Şimdilik Gain’de sadece iki bölümü olan bu mini serinin her bölümü hemen hemen 10 dakikadan oluşuyor. Tıpkı bir hap gibi olan dizi 10 dakikalığına sizi keyiflendirmeyi başarıyor. Tam olarak Gain’in hedeflediği şekilde.

Nedir bu Gain Medya?

Gain Medya, 3 saat süren, yerli dizilerin karşısında ufacık silahıyla oldukça güçlü bir duruş sergileyen, size kısa, tek atımlık içerikler sunmayı amaçlayan bir streaming platform. Mobil uygulamasını ücretsiz bir şekilde indirip, 10 Bin Adım’a ve Gain Medya’nın kısa ve hafif içeriklerine ücretsiz bir şekilde ulaşabilirsiniz. Kim bilir, belki de uzun uzun filmlere, dizilere vakit ayıramadığımız, mental olarak uygun olmadığımız, belki yemeğimizi yerken göz atmalık bir şeyler aradığımız dönemlerde Gain tam ihtiyacımız olan şeydir.

Streaming platformlar gittikçe çoğalıyor ve neredeyse kafamızı uzattığımız her köşede yeni bir streaming platform ile burun buruna geliyoruz. Gain’in bu platformlardan ayrılan bir özelliğinin olması, daha farklı bir amaca hizmet etmeye çalışması oldukça hoş. İçerikler bizden uzun uzun saatlerimizi ayırmamızı isterken, Gain şimdiki zamanı yakalamaya çalışıyor.

Gelelim 10 Bin Adım’a

İsminden de çıkarım yapılabileceği üzere, 10 Bin Adım, sağlıklı olmak adına birlikte her gün 10 bin adım atmak üzere sözleşen eski sevgilileri anlatıyor. Bölümler öyle minimal ki, çiftimiz sadece yürüyorlar ve tatlı tatlı atışıp sohbet ediyorlar. Yürüyüşleri beklenmedik olaylara doğru kıvrılıp sizi oldukça eğlendiriyor. Piyasada gittikçe çoğalan, kaygılar güden, bizi sıkan, uzun saatler boyunca boğan yapımlar arasında 10 Bin Adım taptaze bir nefes gibi, doğal ve rahatlatıcı.

Fazladan hiçbir şey yok, büyük masraflara ve setlere, karmaşık senaryo ve hikayelere yer yok. Dizi, sadece eğlenceli diyaloglarıyla, hayatın içinden bir parçayı alıp tabağınıza koymasıyla tüm bunların eksikliğini kapatıyor, hiçbirini aramıyorsunuz. Böyle oluşu fazladan bir samimiyete yer kazandırmış bile diyebiliriz.

Engin Günaydın, kendine biçilen rolü daha da renklendirmiş. Ezgi rolündeki Devin Özgür Çınar ile de çok keyifli bir dinamik yakalamayı başarmışlar. Kamera önünde olduğu gibi, kamera arkasında da yine bu iki isim var. Engin Günaydın ve Devin Özgür Çınar, dizinin hikayesini birlikte yazmışlar. Bu iki ismin yer aldığı böyle bir dizi de, Gain’in ismini duyurmak için tam bir nokta atışı olmuş diyebiliriz. 

Gain’e bir şans vermek isterseniz, toplamda sadece 20 dakikanızı ayırıp 10 Bin Adım’a göz atabilirsiniz. İnanın tadı damağınızda kalıyor. 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.