Anomaly Agent’ın Demosunu Neden Oynamalısınız?

Steam Next Fest’in başlamasıyla birlikte Anomaly Agent’ın demosu yayınlandı. Anomaly Agent’ın Enis Kirazoğlu liderliğinde geliştirildiğini duymuşsunuzdur. Anomaly Agent’ın bizim için şöyle özel bir yeri var: Pınar yaklaşık 3 senedir bu oyunda çalışıyor. Bilmeyenler için: Geeklik ve Ötesine’yi ben (Doğuş) ve Pınar birlikte kurmuştuk. Pınar’ın 3 yıl boyunca ne kadar uğraştığını, güzel olması için ne kadar çok emek verdiğini kendim bizzat gördüm. Bu uğraşların da oyuna yansıdığını düşünüyorum. Oyunu nihayet göreceğiniz için en az Pınar kadar ben de heyecanlıyım. Demoyu tekrar tekrar oynayan biri olarak gelin neden oynamanız gerektiğini spoiler’sız kısaca açıklayayım…

Sürükleyici hikaye ve Tuhaf karakterler

Öncelikle hikayeden başlayalım. Oyunun oldukça sürükleyici ve ilginç bir hikayesi var. Ve Anomaly Agent, bu sürükleyici hikayeyi eğlenceli bir anlatımla birleştiriyor. Oyunu oynarken mizah dolu anlarla birlikte ciddi olayların ortasında buluyorsunuz kendinizi. Hikayeyi merak ettiğimden dolayı oyunun başından kalkmakta oldukça zorlandım. Hikaye ile birlikte asıl ilginç olan diğer şey karakterler…

Ben oyunu oynarken böylesine komik ve ilginç karakterlerle tanışmayı beklemiyordum. Spoiler olmaması adına örnek bile vermek istemiyorum, kendiniz keşfetmelisiniz. Demo varken küçük de olsa hikayenin tadına bakabilirsiniz. En azından genel ilerleyişi ve mizah dilini görürsünüz. Size hitap edip etmediğine bakarsınız.

Basit Başlayan Gittikçe Derinleşen Eğlenceli Oynanış

Aksiyon-platform türüne hakim olmayanlardansanız bu oyun ile giriş yapabilirsiniz. Türe aşina iseniz oyunun başını (tutorial kısmını) basit bulabilirsiniz. Birazcık oynadığınız oyun size sürekli yeni kombo ve mekanik verecek. Düşman çeşitliliği de arttıkça aksiyona doyamayacaksınız. Düşmanlar birbiriyle birleşip (merge) daha güçlü düşmana dönüşebiliyorlar. Onlar birleşmeden durdurmalısınız, yoksa güçlü düşmanlara maruz kalabilirsiniz.

Oynanış genel olarak keyifli. Çantanızla parry yaparak mermileri geri sektirebiliyorsunuz. Fiziksel dövüşlerde düşmanlarınızı sersemletip sopanızla onları fırlatabiliyorsunuz. Kalabalık düşmanlarda kombo yapmak baya tatmin edici. Kombolarda tuhaf bir renk paleti var tıpkı Spider-verse gibi, bu renklerle birlikte oyunun görselliği güçlü.

Peki ya resim? Yazıyı okuyanlar için eğlenceli bir bilgi olsun istedim. Resim, Bullet Train filminden. Sinemada izlerken çok eğlenmiştik. Sonra Pınar, Anomaly Agent’daki parry’i filmdeki gibi çantayla mı yapsak dedi.

Etkileyici Görsellik

Bazı haritalar baştan sıfırdan çizildi, bazılarının üstüne tekrar tekrar düzenlemeler yapıldı. Sonuç olarak etkileyici mekanlar ortaya çıktı. Karakterimizle bu mekanlarda gezmek ve hikaye ile birlikte keşfetmek oldukça eğlenceli. Kombo animasyonları da oldukça etkileyici. Steam sayfasındaki görseller son hali değil, demoda daha farklı bir görsellikle karşılaşacaksınız. Benzer oyunlara baktığımızda güzel bir iş ortaya çıktığını düşünüyorum.

Şahane Müzikler

Görsellerle birlikte atmosferi en çok güçlendiren şey şahane müzikler. Benim birkaç favorim var, tekrar tekrar dinledim. Bu kadar akılda kalıcı müzikler olması oyuna gerçekten harika bir kimlik kazandırmış.

Sonuç olarak

Demonun kısa olması için asıl oyundan daha farklı bir ilerleyiş var. Yani oyunu satın aldığınızda demonun birebir aynısını oynuyor olmayacaksınız. Ayrıca oyunu deneyip geri bildirimlerde bulunursanız oyunun daha iyi olması için yardımcı olabilirsiniz.

Elbette demoyu denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. 9-16 Ekim boyunca demoyu oynayabilirsiniz. Fikirlerinizi merak ediyorum. Umarım keyif alabildiğiniz bir demo olur. Eğer beğenirseniz istek listenize ekleyerek destek olabilirsiniz.

Anomaly Agent’ın Steam sayfasına ulaşmak ve demoyu indirmek için:

https://store.steampowered.com/app/2378620/Anomaly_Agent/

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.