Uzun süredir takip ettiğim Pokemon UNITE, 21.07.2021 tarihinde Nintendo Switch kullanıcıları için indirmeye açıldı. Sabah 10’da uyanıp hemen indirip saatlerce oynadım. Şimdi deneyimlediğim kadarını sizlerle paylaşacağım.

Harita ve Oyun Tarzı
Harita alışık olduğumuz mobalara göre biraz daha küçük. Sadece iki koridordan oluşuyor: Top ve Bot. Oyun yeni olduğu için sabit bir metaya sahip değil. 4 top 1 bot, 3 top 2 bot ve 2 top 2 bot bir de jungle metası çokça deneniyor. Oyunda en hoşuma giden kısım: oyundaki her detayın pokemon dünyasına ait olması oldu. Minionlar, Jungle’daki kamplar, zamana bağlı eventlerde çıkan kamplar, hepsi birer pokemon. Bu sayede oynayabildiğimiz pokemonlar dışında farklı pokemonları da oyunda görebiliyoruz.
Oyunda amacımız minyonlardan ve rakiplerden düşürdüğümüz Aeos Enerji‘leri toplayarak karşı tarafın alanında bu enerjiyi sayıya çevirmek. Klasik bir moba’dan farkı, kule yerine potalar var ve rakip potalara giderek topladığımız enerjiyi 2-3 saniye sayı yapma tuşuna basarak sayıya çeviriyoruz, bu 2-3 saniye içinde karşı takımdan hasar yersek animasyonumuz iptal oluyor ve sayıya çeviremiyoruz. 2 tane üst koridorda 2 tane alt koridor bir tanede base’te olmak üzere toplam 5 pota var. Koridorlardaki potaların toplam 400 canı var, takımca 400 sayı yaparsak o pota yıkılıyor ve daha ilerideki olan potaya sayı yapmamız gerekiyor. Oyun toplam 10 dakika sürüyor. 10 dakika boyunca en fazla sayıyı yapan kazanıyor, heyecanlı kısmı ise oyunun sonuna kadar toplam kazandığımız sayıyı göremiyoruz. Bu da oyun sonuna kadar hırsımızı kaybetmeden oynamamıza sebep oluyor.

Karakterler, Kozmetikler ve Görevler
Oyuna ilk girdiğimiz de Pokemon Go‘da ayarladığımız gibi bir Pokemon Trainer ayarlıyoruz. Ardından bizi oyunu öğreten bir eğitime sokuyor, eğitimin sonunda bizden bir pokemonu seçmemizi istiyor ve seçtiğimiz pokemonu oynamak için açmış sayılıyoruz. Oyunda şuan toplam 20 tane oynanabilen pokemon bulunuyor. Oyun size fazlasıyla görev veriyor, bu görevlerden bazıları direkt yeni pokemonlar veriyor. Bu yüzden oyuna 1-2 saat harcayarak direkt 3-4 pokemon açmış oluyorsunuz. Onun dışında görevlerden gelen Pokemon Trainer kozmetikleri var. Bunlarla Pokemon Trainer’ınızı beğendiğiniz tarzda giydirerek loading ekranlarında sergileyebiliyorsunuz. Oyunumuz bedava olduğu için tabi ki battle pass de bulunuyor. Toplam 60 gün sürüyor ve fiyatı $9.99. Tahminimce oyun mobile geldiğinde bizim için daha uygun bir fiyattan çıkar. Battle Pass içerisinde genel olarak Pokemon Trainer kozmetikleri ve Pokemon Skinleri bulunuyor.

Oyun, moba gibi stratejik ve uzun oyunlardan oluşan bir oyun türünü çok güzel bir şekilde mobile adapte etmiş diyebilirim. Bir maç toplam 10 dakika sürdüğü için ve harita küçük olduğundan dolayı oyun çok hızlı ilerliyor ve sizi sıkmadan bitiyor. Belirli denge problemleri var tabii ki. Ama oyun oynandıkça bu sıkıntıların düzeleceğini düşünüyorum. İmkanınız varsa kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum mobaya çok yeni bir tarz katmış. Switch’iniz yoksa üzülmeyin, oyun Eylül ayında mobil için çıkacak. Arenada görüşmek üzere!