Bir Tom King Klasiği – Vision Çizgi Roman İncelemesi

 Selamlar sevgili çizgi roman okurları, bu yazıda sizlere okuduğum en başarılı eserlerden biri olan Vision çizgi romanını inceleyip görüşlerimi sunacağım. Hedefim okumamış olanlara okutmak olduğu için yazı boyunca spoilera yer vermemeye çalıştım.

Sinema kısmında yeni Marvel içeriklerinden yoksun bir dönemin ardından WandaVision dizisi bu boşluğu doldurmaya geldi ve izleyenlerin beğenisini kazanarak başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Genelde bu tarz dizi ve filmlerden sonra çizgi romanlara olan ilgi oldukça yükseliyor. Tam bu noktada ihtiyacınız olan çizgi roman, Vision. WandaVision dizisinin yapımında bu çizgi romandan bazı unsurları almışlar. Okurken mutlaka fark edeceksiniz.

Modern Dönemin En Başarılı Eserlerinden

The Vision serisi ilk olarak 2015 yılında çıktı ve toplamda 12 sayı sürdü. Serinin yazarlığını Tom King, çizerliğini ise Gabriel Hernandez Walta ile Michael Walsh yaptı. Tom King her ne kadar Batman Rebirth serisinde işlediği hikaye yüzünden sert eleştirilere maruz kalsa da, iyi bir yazar olduğunu kabul etmemiz lazım. Yazdığı Vision çizgi romanı da ben dahil çoğu okura göre en iyi Tom King hikayesi. Aynı zamanda 2017 yılında en iyi sınırlı seri dalında Eisner Ödülü kazandı.

Karşınızda Vision Ailesi

 Normal insanlar gibi hayatını sürmek isteyen Vision, çalıştığı Washington eyaletinde kaderine baş kaldırıp bir aile kurmak istiyor. Eşi Virginia ve lise çağındaki Viv ile Vin ona eşlik eden aile üyeleri. Hepsi Vision’a benziyor ve onun güçlerine sahip. Her ne kadar sıradan olmaya çalışsalar da komşuları ve diğer insanlar onların farklı olduğunu, hepsini öldürebilecek güce sahip olduklarını biliyorlar. Bu farkındalık Vision ailesini bekleyen sorunların sadece başında geliyor. Onlar için ilk başta her şey yolunda. Fakat korkunç bir şeyin gerçekleşmek üzere olduğu gerçeği dışında. Belki de bu olay çoktan gerçekleşti bile.

 Tom King’in eşsiz anlatımı sayesinde sadece okuyup keyif almakla kalmayacak, kendinizi onların yerine koyup çeşitli duygular hissedeceksiniz. Vurucu panellerin ve diyalogların olduğu, elinizden bırakmak istemeyeceğiniz bir çizgi roman.

Mutlu Aile Tablosu

Hikayeyi bu kadar övmüşken çizimleri es geçmek olmaz. Gabriel Hernandez Walta’nın çizimleri, Tom King’in anlatmak istediği hikayeyi daha güzel kılıyor. Serinin sadece 7. Sayısı Michael Walsh tarafından çizildi. Renklendiren Jordie Bellaire’de oldukça güzel bir iş çıkarmış. Yaratıcı ekibin sinerjisi tam da olması gerektiği gibi. Her ne kadar dağılmakta olsa da, mutlu aile tablosu bize tüm içtenliğiyle sunuluyor. İyi yazılmış olan bu hikaye, doğru iç çizimlerle desteklenmemiş olsaydı  istediği etkiye asla ulaşamazdı.

 Serideki 12 sayının da kapaklarına bakmayı unutmayın. Hepsi birbirinden güzel ve anlamlı. Böyle seriye de böyle kapaklar yakışırdı doğrusu.

Son Söz

Çizgi roman hakkında spoilersız diyebileceklerim bunlarken, Vision ailesinin başından geçenleri okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Şubat 2019’da Marmara Çizgi’nin Türkçe olarak okurlarla buluşturduğu Vision’ı hem normal hem de limitli sert kapak haliyle kitaplığınıza ekleyebilirsiniz. Umarım siz de okuyup keyif alırsınız. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere!

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.