Wonder Woman: Güçleri ve Ekipmanları

Önceki yazımızda origin hikayesini anlatmıştım, ona buradan ulaşabilirsiniz. Şimdi ise güçlerinden ve ekipmanlarından bahsedeceğim.

İnsanüstü Güç

Superman ve Shazam dahil olmak üzere diğer DC’nin barındırdığı en güçlü karakterleriyle aynı güç seviyesindedir. Böylelikle minimum çabayla binlerce ton kaldırabilir ya da taşıyabilir. Güç olarak Superman’in bir kademe altında olduğu kabul edilir. Power Girl, Supergil ve Shazam ile başa baş dövüşmüştür.

İnsanüstü Hız

Normal bir insandan hızlı düşünebilir, tepki verebilir, koşabilir ve hareket edebilir. Wonder Woman’ın Flash’a ayak uydurabilecek bir hızı vardır. Hatta bir keresinde Flash, Hypersonic hızdan daha hızlı koştuğunu söylemiştir.

Jesse Quick gibi en hızlı karakterlerden bazılarıyla hızı aynı seviyededir. Rakiplerinin silahlarını anında etkisiz hale getirebilir hatta rakiplerini bile saniyesinde etkisiz bırakabilir. Wonder Woman’ın refleksleri Superman’i bile şaşırtmıştır.

 Jesse Quick ve Wonder Woman

Dayanıklılık

Dayanıklılığı en başta Themyscira’da aldığı eğitimden kaynaklanıyor. Radyasyona ve uzayın soğuğuna karşı bağışıklığı vardır. Aynı zamanda ateşe ve yüksek sıcaklıklara karşı yüksek düzeyde bir dirence sahiptir. Ateş, lav, termonükleer patlamalar, cehennem ateşi ve hatta Superman’in ısı görüşüne bile dayanabilir. Cildinin kurşun geçirip geçirmediği yazan kişiye bağlıdır. Vücuduna kurşun girse bile ölümcül bir etkisi yoktur. Çünkü bir Tanrıyı, Tanrı yapımı silahla öldürebilirsin. Sadece Darkseid’in Omega Işınlarına karşı direnci yoktur.

Omega Işınına Maruz kaldığında böyle gözükür.

Wonder Woman, Superman ve Tanrısal rakipleriyle göğüs göğüse dövüştüğünde hasar verebilir. Aldığı hasarlara dayanabilir. Wonder Woman büyülü saldırılara karşı da yüksek bir dirence sahiptir. Ayrıca yemek yemek ya da uyuma ihtiyacı yoktur. Nefesini de su altında saatlerce tutabilir.

Ölümsüzlük

İlk yazıldığında Wonder Woman, Themyscira’da kaldığı sürece ölümsüzdü. Adayı terk ettiğinde ölümsüzlüğünü kaybetmiştir. New52de Tanrı olduğu için ölümsüzdür.

Uçma

Uçamadığı için Hermes sandaletlerini Diana’a vermiştir. Bunu giyerek Themyscira ve dünya arasında uçarak seyahat edebiliyordu. Genel olarak uçma yeteneği olmadığı için Görünmez Jet kullanıyordu. Daha sonralarda Görünmez Jeti hikayelerden çıkartılıp uçma gücünü verdiler. Superman ile aynı hızda uçabilir.

Hermes’in sandaletleri

İyileşme

Herhangi aldığı bir yaralanmadan anında iyileşebilir.

Bilgelik

Çoğu ölümlünün ötesinde bir bilgelik anlayışı vardır. Bunun doğrultusunda ahlaki hissi oluşmuştur. Golden Age döneminde, bilgeliği öncelikle insan duygularının hakkındaki derin bilgiler ve insanların arasında gezinme yeteneğinden oluşuyordu. İnsanların dünyasında ilk geldiğinde birkaç saat içinde sohbet edecek kadar İngilizce öğrenmiştir. Bu yeteneğinden dolayı Justice League arasında en zeki ve en bilgi üyelerden biridir.

Gelişmiş Duyular

Görme, duyma, tat alma, dokunma ve koku hislerinin hepsi normal insanın üstü seviyesindedir. Olağanüstü işitme ve gece görüşüne sahip, hatta bazı durumlarda (özellikle doğal ortamlarda) düşmanlarını koku yoluyla izleme yeteneği sahiptir. Wonder Woman’ın her zaman hedefine ulaşmasını ve uzak mesafeleri görmesini sağlayan Hunters Eyes’a sahiptir. Hayvanlarla da konuşabilir.

Savaş Tanrısı Özellikleri

Askerlerin en büyük lideri olduğu için gezegendeki tüm askerlerle telepatik olarak iletişim kurabilir ve kontrol edebilir. Ölü askerleri, kendinin yanında savaşması için canlandırabilir. Tabii ki bu yeteneklerini çizgi romanlarda göremedik.

  God Of War Görünümü

Dövüş Sanatları

Wonder Woman, çeşitli dövüş sanatlarında eğitilmiştir. Silahsız ve silahlı dövüş ustasıdır. (Tabancalarda ustalaştığını kanıtlamıştır) Flashpoint’ten önce Batman, Diana’yı gezegendeki en iyi yakın dövüşçü olarak görmüştür. Hatta gücü ve eğitiminin derinliği nedeniyle onu Superman’den daha üstün görüyordur.

Silahları ve Ekipmanları

Doğruluk Kementi

Doğruluk Kementi, insanları gerçeği söylemeye zorlar. Antiope’nin bir zamanlar giydiği Gaea’nın altın kuşağını Hephaestus kement haline getirmiştir. İnsanların kayıp anılarını geri getirebilir veya tuttuğu yanılsamalara neden olabilir. Sahibinin vücudunu iyileştirebilir, deliliği iyileştirebilir . Kemente yakın olan insanları büyülü saldırılardan korur. Kement asla yok edilemez.

Bileklikleri

Zeus’un Aegis kalkanının kalıntılarından yaratıldığı için yok edilemez. Wonder Woman; mermileri, bıçakları, yumrukları veya kendisine karşı kullanılan herhangi bir saldırıyı (Darkseid’in Omega Işınları dahil) engeller. Ayrıca bir nesneyi düşmanlarına geri döndürmek için de kullanabilir. Bileklerini birbirine vurarak enerji kalkanı oluşturabilir. Büyülü yıldırım saldırısı da yayabilir. Bu saldırı Tanrıları ve Tanrıçaları bile etkileyebilir. Bilekliği yaptığı saldırılar su altında bile işe yarayabilir. Wonder Woman bilekliklerini çıkarttığı zaman gücün “vahşi öfkesine” kapılır.

Vahşi Öfkeli Hali

Kalkan

Themyscira’da yapılan kalkanını kullanır.

Taç

Tacı jilet keskinliğindedir ve büyülüdür. Fırlatıldığında bumerang gibi geri döner. Diana savaşta düşmanlarının kafasını kesmek için tacını kullanır.

Savaş Zırhı

Diana, daha büyük bir tehditle karşılaştığında kendini koruması için Amazon savaş zırhını giyer. Filmde de göreceğimiz zırh budur.

Dövüş Silahları

Diana, bir dizi dövüş silahında oldukça yeteneklidir. Kılıçlar, savaş baltaları ve mızraklar konusunda oldukça ustadır. Özellikle zorlu dövüşlerde kılıçları tercih eder. Dövüş silahları hakkındaki bilgisi, kırık şişeler de dahil olmak üzere daha az geleneksel olan diğer silahlara kadar uzanır.

Sihirli Kılıç

New52 döneminde Hephaestus bilekliklerini yeniden düzenlemiştir. İstediği zaman bilekliklerinden 2 tane sihirli kılıç çıkar. Zorlu dövüşlerinde bu kılıcı kullanır.

Bize kahve ısmarlayıp desteklemek istersen:

patreon.com/geeklikveotesine

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.